Over Anode

anode-energie

Anode is een energieleverancier die al meer dan 15 jaar actief is, sinds 2001. Haar naam ontleent zij aan de pool waar elektriciteit vandaan komt bij elektrolyse. Anode heeft als uitgangspunt dat het belang van de klant voorop staat. Dat wil zij tot uitdrukking laten komen in lage tarieven, zodat de afnemer de laagste kosten heeft. Daarnaast is de service een belangrijk onderdeel voor Anode. De eindgebruiker moet geen omkijken hebben naar de levering. Anode biedt haar diensten onder meer aan in België, Zwitserland, Duitsland, Luxemburg en Nederland. Op de Nederlandse zakelijke markt is Anode een bekende naam, maar ook steeds meer consumenten raken bekend met de energieproducten van Anode.

Energietarieven Anode

Anode biedt consumenten en zakelijke afnemers veel verschillende mogelijkheden. Het energiecontract kan een looptijd hebben van 1, 2 of 3 jaar. Hierbij kunt u kiezen uit een overeenkomst met variabele tarieven of vaste tarieven. Bij laatstgenoemde betaalt u de dan geldende energietarieven. Deze wisselen 2 keer per jaar. Bij vaste tarieven staan de energieprijzen gedurende de looptijd van uw energiecontract vast en zullen bij stijging of daling van de actuele tarieven niet mee veranderen. Hoe langer het contract is dat u afsluit bij Anode hoe lagere prijs u krijgt. Bovendien gelden dan met regelmaat actietarieven, een welkomstbonus of extra kortingen. U kunt deze allemaal vergelijken in de energievergelijker.

Gebruikte energiebronnen bij Anode

Voor duurzame energie had Anode voorheen een kleine broer: Anode Biomass Centre. Echter levert Anode nu zelf ook volledig 100% groene stroom. Hiervoor wordt slechts één duurzame energiebron gebruikt: windenergie. Daarmee volgt Anode de lijn van de meeste andere energieleveranciers, waardoor zij altijd energie kan blijven leveren.

Profiteren van dag- en nachttarieven bij Anode

Hoewel Anode zelf geen slimme thermostaat aanbiedt kunt u met een dubbele meter of een extern aangekochte slimme meter wel gebruik maken van de daltarieven. Deze gelden tijdens feestdag en in de weekenden. Ook ’s avonds gelden de lage tarieven van 21.00 tot 07.00 in Limburg en Noord-Brabant en van 23.00 tot 07.00 in de rest van Nederland. Alle huishoudens krijgen de komende jaren een slimme meter van hun netbeheerder geïnstalleerd. Wilt u niet langer wachten, dan kunt u hiervoor contact opnemen met uw netbeheerder.

Salderen bij Anode

Bij Anode ontvangt u wanneer u energie teruglevert aan het elektriciteitsnet een vergoeding welke gelijk is aan het leveringstarief. Het gaat hierbij om een kale vergoeding (zonder Opslag Duurzame Energie, BTW en energiebelastingen)

Klachten of contact met Anode

Wilt u rechtstreeks contact met Anode, dan kunt u hen bereiken op 0180 – 6444404.

Review schrijven

Beoordelingen

2 beoordeling(en)
Beoordeling plaatsen
  • Onbekend maakt onbemind
    Door Dhr. Lemmers op 21-11-2018 10:14

    Wat de boer niet kent dat eet hij niet. Gold voor ons eigenlijk ook wel bij Anode. Ze zitten ook nie

  • Geen aanmerkingen, prima prijzen
    Door Mevr. De Jong op 18-11-2018 06:36

    Ze boden ons de beste energieprijzen aan en dat was ook gelijk de reden voor de overstap. Geregeld b

9.5 Onze klanten beoordeelden Anode Energie. Er zijn 2 beoordelingen voor Anode Energie. De gemiddelde beoordeling van dit artikel is een 9.5

Plaats een review

Verplichte velden zijn aangegeven met een *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Via Goedkoopsteenergieleverancier.org kan door over te stappen naar de goedkoopste energie tot € 600 per jaar worden bespaard.