Energieflex

 

 

Over Energieflex

EnergieFlex_Logo_RGB

Energieflex was tussen 2014 en oktober 2018 actief als energieleverancier. Het doel van Energieflex was om het energieverbruik, maar zeker ook de energiekosten terug te brengen. Dit geldt voor meer energieleveranciers, echter is de aanpak van Energieflex volkomen uniek. Met het zogenaamde Prepaid Energie model en transparantie in verbruik was Energieflex een innovatie energie aanbieder. Daarnaast waren de tarieven van Energieflex concurrerend en werden de energiecontracten van Energieflex regelmatig als goedkoopste in de energievergelijking getoond. Sinds oktober van 2018 is Enrgieflex niet meer beschikbaar doordat zij haar faillissement heeft aangevraagd. Voor een actueel overzicht van goedkope energieprijzen en welkomstkortingen van alle andere energieleveranciers kunt u terecht in de energievergelijker.

Energietarieven Energieflex

De energieprijzen van Energieflex waren laag, maar hadden als grootste voordeel dat u vooraf voor uw energie betaalt. Wanneer u dreigt meer te gaan verbruiken, dan waarvoor u heeft betaald (prepaid), dan ontving u van Energieflex een bericht, zodat u uw tegoed op kan waarderen. Op deze manier probeerde Energieflex consumenten bewust te maken van hun verbruik en de kosten in de hand te houden. Nare verrassingen, zoals een hoge eindafrekening bij Energieflex werden daardoor voorkomen. Echter wordt u niet direct afgesloten van energie of gas, u heeft na het overschrijden nog 30 dagen de tijd om op te waarderen. De energiecontracten van Energieflex waren variabel en vast, daarin heeft u zelf de keuze. De looptijd is één jaar of drie jaar. We raden consumenten altijd aan te kiezen voor een éénjarig contract zodat hierna weer geprofiteerd kan worden van welkomstkortingen bij andere energieleveranciers en prijsverhogingen bij de huidige energieleverancier wordt vermeden.

Gebruikte energiebronnen bij Energieflex

Energieflex leverde volledig duurzame energie. De gebruikte energiebronnen bestaan voor de helft uit waterkracht en voor de andere helft uit windkracht. Er werd gepoogd de energieopwekking volledig duurzaam te houden waardoor de stroom van Energieflex groen was.

Profiteren van dag- en nachttarieven bij Energieflex

Met een dubbele meter bij Energieflex kondeen klanten profiteren van een lager tarief gedurende de daluren. Deze gelden in het weekend en op feestdagen, maar ook ’s avonds en ’s nachts. Tussen 21.00 uur en 07.00 uur kon u in Limburg en Noord-Brabant goedkoper stroom gebruiken van Energieflex. In de andere delen van Nederland is dat tussen 23.00 uur en 07.00 uur. Heeft u geen dubbele meter, dan kan dit ook met een slimme meter. Energieflex bood deze voor circa € 75 eenmalig aan. Salderen was bij Energieflex mogelijk en tot 5000 kWh ontvangt u de kale leveringstarieven per kWh stroom.

Klachten of contact met Energieflex

Wilt u rechtstreeks contact met Energieflex, dan kon u hen bereiken op 088 – 304 1000.

Energieflex vergelijken