Energieleveranciers

Alle Energieleveranciers in 2019

In de vorige eeuw werd energie – gas en elektriciteit – geleverd door de Nederlandse nutsbedrijven. In 1998 werd er begonnen met privatiseren en liberaliseren van de energiemarkt. Sinds 1 juli 2004 kunnen consumenten zelf kiezen welke energieleverancier zij willen. Inmiddels zijn er zo’n 50 energieleveranciers – sommige uit het buitenland – actief op de Nederlandse markt. Al deze energiebedrijven hanteren hun eigen in- en verkoopbeleid en dit betekent dat de tarieven voor de consument per energieleverancier verschillen.

Stroom is stroom en gas is gas. Iedereen heeft energie nodig om te kunnen koken en het huis te verwarmen en te verlichten. Het lijkt allemaal hetzelfde, maar er zijn wel degelijk verschillen. Voorop staat natuurlijk de prijs die je voor energie betaalt. Niemand wil teveel betalen en er mag vanzelfsprekend ook niets misgaan bij de levering. Daarnaast zijn er voorwaarden om rekening mee te houden, zoals de contractduur en of de tarieven vast staan of variabel zijn. In de energievergelijker vergelijken we daarom alle energieleveranciers van Nederland. Alle informatie wordt iedere dag opnieuw geüpdate, waardoor het meest actuele overzicht wordt getoond.

Meer dan 50 energieleveranciers

Nederland telt anno 2019 meer dan 50 energieleveranciers. Natuurlijk kunt u bij ieder leverancier een offerte opvragen en deze onderling vergelijken. Dit kost u niet alleen onnodig veel tijd, ook zijn de aanbiedingen lang niet altijd zo scherp als in de energievergelijker. Energieleveranciers bieden namelijk met regelmaat exclusieve kortingen aan in de energievergelijking om zo hoog mogelijk te komen. Doordat zij in een direct vergelijk staan worden de prijzen heel transparant. Wij garanderen u bovendien dat u nooit meer betaalt dan wanneer u zelf een contract had afgesloten bij de website van de energieleverancier.

Om welke energieleveranciers het gaat

Hieronder kunt u alle energieleveranciers van Nederland vinden waar in 2019 energie van af kunt nemen.

 anode-energie  budget-energie  delta-logo
 eon  easyenergy-klein  EnergieFlex_Logo_RGB
 eneco  engie-klein  energiedirect
 essent  greenchoice  huismerk-energie-klein
 nederlandse-energie-maatschappi  nuon-klein  oxxio
 powerpeers-klein  pure-energie-afbeelding  qurrent
 sepa-green-logo  unitedconsumers  vandebron
 vastelastenbond-klein  vrijopnaam-ge-org-klein

Een energieleverancier kiezen

Nu u zelf voor een energiebedrijf kunt kiezen, is het verstandig om ook daadwerkelijk van die keuzevrijheid gebruik te maken. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste energieleverancier kan namelijk honderden euro’s per jaar bedragen. Bovendien kunt u kiezen of u groene stroom of grijze stroom wilt en of u een contract met een vaste prijs voor de looptijd van het contract wilt afsluiten of dat u gaat voor variabele tarieven.
Om tot de voor u juiste keuze te komen, kunt u van onze handige energievergelijker gebruikmaken. In slechts enkele minuten weet u welke van de energieleveranciers het beste bij uw situatie past.

Overstappen naar een ander energiebedrijf

Als u de voor u beste energieleverancier gevonden hebt, kunt u overstappen. Daarvoor hoeft u zelf niets te regelen: dat regelen wij voor u.
De acties en tarieven van de energieleveranciers veranderen regelmatig, het is daarom goed om tegen het einde van de looptijd van uw contract opnieuw te kijken of u bij uwenergieleverancier nog wel goed zit.