Energieprijzen

De energieprijzen bepalen ongeveer de helft van uw energierekening. Andere belangrijke kosten vormen de belastingen en de kosten voor het transport en de levering van gas en elektra. De energieleveranciers hanteren allen andere energietarieven, maar ook de voorwaarden en eventuele (welkomst)acties variëren sterk. Om deze redenen is het verstandig met enige regelmaat de energieprijzen te vergelijken en eventueel over te stappen. De Autoriteit Consument & Markt (een onafhankelijke toezichthouder) heeft berekend dat overstappen naar een andere energieleverancier tot wel 450 euro per jaar kan besparen.

Energietarieven, transport- en leveringskosten

De transportkosten zijn de kosten die betaald moeten worden om gebruik te maken van het elektriciteit- en gasnetwerk. Deze kosten worden betaald aan de netbeheerder in de regio. Per regio verschillen deze kosten. De energieleverancier betaalt deze kosten aan de netbeheerder, en brengt ze bij de consument in rekening. De leveringskosten zijn de kosten die de energieleverancier berekent om het gas en de stroom bij u thuis te krijgen (de kosten voor vastrecht). Deze variëren per energieleverancier. Ook de energie prijzen verschillen per energiebedrijf.

Energieprijzen vergelijken

Met onze energievergelijker kunt u heel eenvoudig de energietarieven en andere kosten vergelijken die de energieleveranciers hanteren. Zo kunt u de voor u meest gunstige energieleverancier kiezen voor 2019  en vervolgens eenvoudig overstappen. Omdat de energieprijzen sterk schommelen en ook de voorwaarden en eventuele acties van de energieleveranciers nogal eens veranderen, is het verstandig om regelmatig met de energievergelijker te onderzoeken of uw huidige energieleverancier nog wel de goedkoopste is.

Review schrijven

Beoordelingen

25 beoordeling(en)
Beoordeling plaatsen
9.2 Onze klanten beoordeelden Energieprijzen. Er zijn 25 beoordelingen voor Energieprijzen. De gemiddelde beoordeling van dit artikel is een 9.2

Plaats een review

Verplichte velden zijn aangegeven met een *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Via Goedkoopsteenergieleverancier.org kan door over te stappen naar de goedkoopste energie tot € 600 per jaar worden bespaard.