Goedkoopste Energieleverancier 2020

Goedkoopste Energie 2020

De energieprijzen voor 2020 worden door de energieleveranciers langzaam bekend gemaakt. Hoewel bij de meeste energie aanbieders de (vaste) tarieven 2 keer per jaar wisselen: op 1 januari en op 1 juli, kondigen ze vaak vantevoren al aan of ze omhoog of omlaag gaan. Vaak worden voor deze datum al aantrekkelijke aanbiedingen gedaan om klanten over de streep te trekken. Deze exclusieve kortingen berekenen wij voor alle energieleveranciers zodat u 100% gegarandeerd de laagste prijs heeft.

De energieprijzen zijn de laatste jaren fors gestegen. Profiteer daarom nu door energieleveranciers te vergelijken en gebruik te maken van beste aanbieding. Natuurlijk vergelijken wij voor u ook nog het huidige energiecontract aanbod voor dit jaar. Zo krijgt u wat wij beloven: de laagste prijzen. Energieleveranciers werken namelijk met verschillende energieproducten om zoveel mogelijk klanten te bereiken. Wie de goedkoopste energieleverancier van 2020is voor uw adres, verbruik en situatie kunt u hier in de energievergelijker direct terugvinden. Wij updaten dagelijkse alle aanbiedingen en kortingen van alle energieleveranciers zodat u gegarandeerd de goedkoopste energie kunt kiezen.

Wat gaat er veranderen in 2020

Afgelopen jaar viel de energierekening door een verhoging van de belastingen op energie en het verlagen van de vermindering energiebelasting hoger uit dan door het kabinet was aangekondigd. Het kabinet heeft op Prinsjesdag 17 september aangegeven dat dit een vergissing was en dat de belastingen op de energierekening komend jaar bij gemiddeld verbruik € 100 per huishouden moeten dalen. In Den Haag gaat men echter uit van een gemiddeld verbruik van 2525 kWh stroom en 1179 kubieke meter gas. In de praktijk zien we dat dit verbruik veel hoger ligt; circa 3500 kWh elektriciteit en 1500 m3 gas. Doordat de overheid ook de vermindering energiebelasting verhoogd profiteren voornamelijk mensen die onder dit gemiddelde verbruiken. Goedkoopste Energieleverancier rekende namelijk voor u door dat bij het werkelijke gemiddelde verbruik het voordeel € 34 minder is, namelijk € 66 per huishouden. Het hangt dus helemaal van uw eigen situatie af hoeveel voordeel u heeft aan de verlaging van de energiebelasting door het kabinet in 2020.

Hoe de goedkoopste energieleverancier wordt berekend

We ontvangen dagelijkse alle details van de energiecontracten van de energiemaatschappijen. Zij geven een energietarief voor de levering door en een eventuele korting. De andere elementen van de energierekening worden gevormd door kosten aan de netbeheerder, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, BTW en daarnaast de vermindering energiebelasting. Deze zijn bij alle energie aanbieders hetzelfde en worden door overheid bepaald. De vermindering energiebelasting wordt fors verhoogd met een bedrag van € 215,55 naar € 527,17. Hierdoor betalen huishoudens minder energiebelasting en werkt als een soort heffingskorting. Deze korting geldt overigens alleen wanneer uw woning als verblijfsruimte fungeert. Alle belastingen rekenen wij door op basis van uw ingevoerde gegevens in de energievergelijker. De besparing kan natuurlijk nog een stuk hoger uitvallen als u ook profiteert van lagere eenheidstarieven of een korting door over te stappen naar een andere energieleverancier.

Waarom wordt de goedkoopste energie niet gewoon weergegeven?

Helaas werkt het niet zo dat er sprake is van één goedkoopste energieleverancier. Wanneer voor u de ene leverancier als goedkoopste is kan dit voor iemand die elders woont een andere energiemaatschappij zijn. Zelfs als uw vebruiksgegevens hetzelfde zijn kunnen de transportkosten dusdanig verschillen dat een andere energieleverancier goedkoper is. Ook houden we rekening met uw verbruik tijdens daluren, eventuele teruglevering van stroom en tarieven van zowel elektriciteit als gas. Hierdoor kunnen we nu en in 2019 voor u binnen een paar seconde de goedkoopste energieleverancier tonen. Deze wordt direct bovenaan de resultaten getoond. We werken bovendien onafhankelijk en zonder advertenties zodat we u kunnen garanderen dat u de beste aanbieding krijgt.