Hoe Overstappen Werkt

 

 

Hoe overstappen naar een andere energieleverancier in zijn werk gaat

Op Goedkoopsteenergieleverancier.org heeft u de mogelijkheid onafhankelijk en objectief de energie aanbiedingen van alle energieleveranciers te vergelijken en over te stappen naar een energieleverancier naar uw keuze. Het overstappen naar een andere energieleverancier is veilig en 100% gratis. De energietarieven, welkomstkortingen en acties worden iedere dag in de energievergelijker geüpdate. Het gaat niet alleen om energiecontracten die de energieleveranciers zelf aanbieden op hun eigen website, maar ook om exclusieve aanbiedingen die u niet bij hen vindt. Doordat de goedkoopste energieleverancier bovenaan de energievergelijker wordt getoond worden vaak extra lage prijzen aangeboden, waarvan u als consument kunt profiteren. Met de laagste prijs garantie die onze energievergelijker aanbiedt betaalt u nooit meer dan dat u zou doen bij een andere energievergelijkingswebsite of bij de energieleverancier zelf. Zo maakt u de beste keuze.

Overstappen naar een andere energieleverancier in 3 kliks

Als eerste vult u uw postcodegegevens in de energievergelijker in. Evenals u jaarlijks verbruik. Weet u niet hoeveel u precies verbruikt? Geen probleem, op basis van het verbruik van miljoenen huishoudens kunnen we afhankelijk van uw woonsituatie en aantal personen in het huishouden uw jaarlijks verbruik schatten. Tot slot kunt u aangeven of u beschikt over een dubbele meter, dan worden de dal- en piektarieven ook meegenomen in de vergelijking. Als u dit heeft ingevuld klikt u op “Vergelijk Energieprijzen”.

Binnen enkele seconden berekent de energievergelijker welke energieleverancier voor u het goedkoopste is. Deze verschijnt automatisch bovenaan de energievergelijking. Heeft u bepaalde wensen, zoals groene energie, de looptijd van het contract of vaste/ variabele tarieven? Dan gebruikt u de filters bovenaan in de energievergelijker. Wilt u meer informatie over het betreffende aanbod of de energieleverancier in kwestie? Dan klikt u op “Bekijk details”. Hier vindt u meer details, zoals het stroometiket, gegevens over de energiemaatschappij, informatie over het energiecontract, de exacte opbouw van de energieprijzen en nog veel meer om de juiste keuze voor een energieleverancier te maken.

Heeft u een keuze gemaakt? Dan klikt op de button “Vraag direct aan”. U vult de gegevens in het formulier in en verstuurt deze, zodat uw overstap gelijk wordt geregeld. Tevens ontvangt u direct een e-mailbevestiging. U ontvangt deze eveneens van de energieleverancier waarna uw wettelijke 14 dagen bedenktijd in gaat. U mag binnen deze periode zonder opgaaf van reden afzien van de aanvraag. Het verschilt per energieleveranciers wanneer uw overstap definitief is geregeld, maar dit duurt nooit langer dan 6 weken.

Uw oude energiecontract wordt voor u automatisch opgezegd, dat hoeft u niet zelf te doen. Daardoor sluiten de energieovereenkomsten naadloos op elkaar en stopt de levering van stroom of gas niet. Het proces van energie vergelijken en overstappen is dus heel eenvoudig en binnen enkele minuten geregeld. Indien u vragen heeft over overstappen kunt u ook altijd telefonisch contact opnemen voor een gratis deskundig advies: 020 – 531 76 73.

Energie vergelijken & overstappen