Nederlandse Energie Maatschappij

 

 

Over Nederlandse Energie Maatschappij

nederlandse-energie-maatschappi

Nederlandse Energie Maatschappij is een energieleverancier die de Nederlandse markt bestormde na de liberalisatie in 2004. Opgericht in 2005 probeerde zij haar plaats tussen de andere energie aanbieders te verwerven met schreeuwerige reclames, waarin bekende Nederlanders te zien waren. De laatste jaren is het schreeuwerige imago naar de achtergrond verdwenen en probeert NLE, zoals Nederlandse Energiemaatschappij vaak wordt afgekort, zich meer te richten op een goede dienstverlening (klantenservice) met lage concurrerende energietarieven. De prijzen van Nederlandse Energie Maatschappij zijn vaak heel laag. Of NLE ook voor u de goedkoopste in 2018 is kunt u binnen enkele seconde zien na het invullen van uw postcode gegevens in de energievergelijker.

Energietarieven Nederlandse Energie Maatschappij (NLE)

Nederlandse Energie Maatschappij biedt de keuze uit voor zowel vaste als variabele tarieven. Een variabel energiecontract biedt het voordeel dat bij een prijsdaling de tarieven mee dalen, maar bij een stijging zullen ook uw lasten stijgen. NLE heeft daarnaast energiecontracten met drie verschillende looptijden: 1 jaar, 3 jaar en 5 jaar. De meeste contracten bevatten een combinatie van gas en elektriciteit, maar indien gewenst kunt u ook losse energiecontracten voor stroom en gas bij Nederlandse Energie Maatschappij afsluiten.

Gebruikte energiebronnen bij Nederlandse Energie Maatschappij

Nederlandse Energie Maatschappij maakt gebruik van certificaten bij de opwekking van groene energie. Daardoor worden haar energiecontracten als volgt aangeboden: Beetje groen met stroom opgewekte uit Europese waterkrachtcentrales (vaak Noorwegen), iets groener met elektriciteit opgewekt door Europese windturbines en tot slot echt groen. Echt groen bij Nederlandse Energie Maatschappij is groene stroom opgewekt door windmolens in Nederland.

Profiteren van dag- en nachttarieven bij NLE

Wanneer u een dubbele meter heeft kunt u bij Nederlandse Energie Maatschappij profiteren van lagere energieprijzen. Deze gelden in het weekend en op feestdagen, maar ook ’s avonds en ’s nachts. Tussen 21.00 uur en 07.00 uur kunt u in Limburg en Noord-Brabant goedkoper stroom gebruiken van Nederlandse Energie Maatschappij. In de andere delen van Nederland is dat tussen 23.00 uur en 07.00 uur. Hiertegenover staat een hoger dagtarief (ook wel piektarief genoemd). Wilt u liever een enkeltarief, terwijl u een dubbele meter hebt? Dan kunt u dit bij Nederlandse Energie Maatschappij aangeven, dan kunt u kosteloos gebruik aken van één tarief.

Klachten of contact met Nederlandse Energie Maatschappij

Wilt u rechtstreeks contact met Nederlandse Energie Maatschappij, dan kunt u hen bereiken op 088 – 73 073 07.

Nederlandse Energie Maatschappij vergelijken

 

  • Herken me niet in de kritiek van anderen op NLE. Door Mevr. Oostdam op 28-01-2019 07:47
  • Prijzen aanvankelijk goed, communicatie en verlenging mindere punten. Door Dhr. Herrings op 12-01-2019 16:34
  • Dacht dat ze niet meer bestonden. Door Mevr. De Valk op 05-01-2019 21:12
  • Overstap zonder problemen, actiekorting pas later verrekend. Door Mevr. Franckx op 31-12-2018 16:39
  • Goede korting anders niet goedkoop. Door Dhr. Buis op 20-12-2018 15:09
  • Veel aan reputatie gewerkt, maar nog steeds mooie actiekortingen. Door Dhr. Herrings op 11-12-2018 07:36
  • Slechte smaak verleden weggespoeld. Door Dhr. De Lange op 27-11-2018 13:29
  • Goede aanbieding, oké overstap. Door Dhr. Slagwijn op 24-11-2018 23:11
4.4