Opzeggen Energiecontract

 

 

Opzeggen van uw energiecontract

Wanneer u overstapt van energieleveranciers hoeft u niet zelf uw energiecontract op te zeggen. Uw nieuwe energieleverancier zegt namelijk voor u uw oude energiecontract op. U hoeft dus niet bang te zijn dat u geen gas of elektriciteit meer kunt gebruiken. Met een overstap bent u hiervan gegarandeerd. We lichten op deze pagina graag toe hoe een overstap in zijn werk gaat. In enkele uiterste gevallen dient u wel uw energiecontract op te zeggen en dat leggen we u graag uit. Heeft u toch nog vragen dan kunt u ons altijd telefonisch bereiken.

Hoe een overstap van energieleverancier in zijn werk gaat

We raden u eerst aan te controleren hoe lang uw energiecontract nog loopt. Zo kunt u eerst bepalen of u wellicht een opzegboete moet betalen of dat u vrij bent om over t stappen zonder een vergoeding aan uw oude energieleverancier te betalen. Moet u een opzegboete betalen, dan kunt u deze kosten optellen bij de kosten van de energiecontracten die u vindt in de energievergelijker. U kunt de prijzen vervolgens vergelijken met uw oude energiecontract of met de kosten wanneer u zou verlengen. U kunt in de energievergelijker een energieleverancier selecteren en een contract aanvragen. Hierna heeft u nog een bedenktermijn van 2 weken. Wanneer deze termijn verstrijkt zegt uw nieuwe energieleverancier uw oude energiecontract op. Op het moment dat het oude contract is opgezegd gaat uw nieuwe energiecontract in.

Schematisch kunt u het als volgt beschouwen:

-          Na uw aanvraag ontvangt u een bevestiging via mail

-          Uw 14 dagen bedenktijd gaat in

-          Na 14 dagen wordt uw oude energiecontract opgezegd (uitzondering bij verhuizing)

-          U ontvangt het bericht om meterstanden door te geven

-          U kunt genieten van lagere lasten

Wanneer moet u wel uw energiecontract opzeggen

  1. Emigratie

Wanneer uw woonsituatie veranderd moet u wel uw energiecontract zelf opzeggen. Het energiecontract is namelijk niet gebonden aan een adres maar aan een persoon. Op het moment dat u bijvoorbeeld gaat emigreren.

  1. Samenwonen

Zoals bij emigratie veranderd uw woonsituatie en zal één van uw beiden het energiecontract op moeten zeggen bij samenwonen.

  1. Overlijden

Neemt u de zaken waar van een overleden persoon dan zegt u het energiecontract voor deze persoon op.

  1. Verhuizen

Bij een verhuizing is het niet per sé nodig op te zeggen. U kunt uw energieovereenkomst laten meeverhuizen. Het is tevens een goed moment om de kosten eens goed onder de loep te nemen. Wellicht kunt u bij een overstap nog veel geld besparen.

Uw energiecontract zegt u altijd schriftelijk op.

Nieuwe energiecontracten vergelijken