Qurrent

 

 

Over Qurrent

qurrent

Qurrent is ruim 10 jaar geleden, in 2006 gestart, met als missie Nederlandse huishoudens energieneutraal te maken. Dat wil zeggen dat Qurrent de ideologie heeft dat er niet meer stroom wordt verbruikt dan dat er zelf duurzaam wordt opgewekt. In 2011 is Qurrent samengegaan met WeGenerate. WeGenerate was een initiatief van Natuur & Milieufederaties, Hier Klimaatcampagne en de Stichting Doen. De naam Qurrent bleef behouden en sinds eind 2015 is Qurrent landelijke campagnes gestart met welkomstkorting en goedkope tarieven op radio, internet en televisie om de naamsbekendheid verder te vergroten. Daarnaast levert Qurrent niet alleen energie, maar ook producten als woningisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, waterbesparende douchekoppen, tijdschakelaars en aandelen in zonneparken.

Energietarieven Qurrent

Qurrent heeft veel variatie in haar energiecontracten. Er kan gekozen worden uit zowel vaste als variabele tarieven. Het voordeel van een variabel energiecontract is dat bij een prijsdaling de tarieven mee dalen. Nadeel is echter dat bij een prijsstijging de eenheidsprijzen ook omhooggaan. Qurrent biedt momenteel éénjarige contracten en contracten met een looptijd van 2 en 3 jaar aan. Wij raden u altijd aan te kiezen voor een eenjarige overeenkomst, zodat u aan het einde van de looptijd Alle actuele acties en welkomstkortingen van alle energieleveranciers kunt vergelijken en eventueel overstappen naar de beste aanbieding. Bij langdurige contracten vervalt vaak na één jaar het actietarief of de welkomstkorting en betaalt u hierna een stuk meer. Of de huidige energie aanbieding van Qurrent in 2018 de goedkoopste is kunt u in de energievergelijker vinden waarin elke dag de welkomstkortingen, energietarieven en aanbiedingen wordt geüpdate.

Gebruikte energiebronnen bij Qurrent

Qurrent biedt gegarandeerd enkel opgewekte elektriciteit afkomstig van Nederlandse zonnepanelen en windmolens. De Qurrent energieprijzen zijn ook de inkoopprijs. Ook wekt Qurrent via haar windmolenpark Helegatsplein helemaal zelf duurzame energie op. Door klant te worden van Qurrent investeert u automatisch in meer duurzame energieprojecten. Ook biedt Qurrent gratis en vrijblijvend isolatieadvies voor uw woning. Een specialist komt dan bij uw langs met tips en adviezen.

Profiteren van dag- en nachttarieven bij Qurrent

Bij Qurrent kunt u kiezen voor lagere energieprijzen tijdens de daluren. De tijden hiervan worden bepaald door uw netbeheerder en gelden in het weekend en op feestdagen, maar ook ’s avonds en ’s nachts. Tussen 21.00 uur en 07.00 uur kunt u in Limburg en Noord-Brabant goedkoper stroom gebruiken van Qurrent. In de andere delen van Nederland is dat tussen 23.00 uur en 07.00 uur. Hiertegenover staat een hoger dagtarief (ook wel piektarief genoemd). Hiervoor heeft u wel een dubbele of slimme meter nodig. Salderen kan bij Qurrent ook en levert u € 0,10 per teruggeleverde kWh stroom op.

Klachten of contact met Qurrent

Wilt u rechtstreeks contact met Qurrent, dan kunt u hen bereiken op 088 – 777 1200

Qurrent vergelijken

 

  • Leuke tips terugdringen verbruik. Door Mevr. De Boer - Adema op 11-01-2019 09:24
  • Qurrent echt groen en betrouwbaar. Door Dhr. Piskorski op 02-01-2019 11:58
  • Goede prijzen, duidelijke energierekening. Door Familie Kroeze op 18-12-2018 20:50
  • Netjes, maar niet altijd meer even goedkoop. Goed opletten! Door Mevr. Van der Meulen op 09-12-2018 13:53
  • Goedkope groene energie. Door Dhr. Custers op 01-12-2018 13:17
  • Qurrent goede aanbieding. Door Dhr. Ruiten op 29-11-2018 05:58
4.8