Over Vandebron

vandebron

Vandebron is een relatief jonge energieleverancier die sinds 2014 zich wat nadrukkelijker heeft geprofileerd. Met een uniek concept maakt Vandebron het mogelijk om het voor consumenten daadwerkelijk mogelijk te maken zelf te kiezen waar hun energie vandaan komt. Wie een energiecontract met Vandebron afsluit kan zelf aangeven van welke windmolen of zonnepanelenpark de opgewekte elektriciteit afkomstig mag zijn. Initiatiefnemers van Vandebron zijn onder meer TU Delft, Universiteit Wageningen, Dutch Greentech Fund en het Wereld Natuur Fonds. De ideologie is om energie tegen lage tarieven toegankelijk te maken en tegelijkertijd een belangrijke rol te spelen in de verduurzaming van de energieopwekking in Nederland.

Energietarieven Vandebron

Vandebron heeft energiecontracten met zowel vaste als variabele tarieven. Een variabel energiecontract biedt het voordeel dat bij een prijsdaling de tarieven mee dalen, maar bij een stijging zullen ook uw lasten stijgen. Vandebron biedt momenteel alleen éénjarige contracten. Dat is een groot voordeel zodat u aan het einde van de looptijd actuele acties en welkomstkortingen van alle energieleveranciers kunt vergelijken en eventueel overstappen naar de beste aanbieding. Energieleveranciers proberen namelijk zo hoog mogelijk in de vergelijking te komen en geven zodoende vaak hele lage energietarieven en welkomstkortingen. In de energievergelijker vindt u alle actuele tarieven en aanbiedingen, waaronder de prijzen van Vandebron.

Gebruikte energiebronnen bij Vandebron

Vandebron heeft het unieke concept dat haar klanten zelf de energiebron uit kunnen zoeken onder de aangesloten opwekkers zoals windturbines, zonnepanelen en waterkracht. Het is zelfs zo specifiek dat u zelfs kunt kiezen uit exact welk windmolenpark of zonnepanelencomplex uw energie vandaan mag komen. Er is geen sprake van certificaten, omdat u rechtsreeks zelf kunt aangeven waar uw energie moet worden opgewekt. Geen sjoemelstroom, maar dus echt groene stroom.

Profiteren van dag- en nachttarieven bij Vandebron

Wanneer u een dubbele meter heeft kunt u bij Vandebron kiezen voor lagere energieprijzen in 2018 tijdens de daluren. Deze gelden in het weekend en op feestdagen, maar ook ’s avonds en ’s nachts. Tussen 21.00 uur en 07.00 uur kunt u in Limburg en Noord-Brabant goedkoper stroom gebruiken van Vandebron. In de andere delen van Nederland is dat tussen 23.00 uur en 07.00 uur. Hiertegenover staat een hoger dagtarief (ook wel piektarief genoemd). Heeft u geen dubbele meter, maar wel een slimme meter dan kunt u ook gebruik maken van het daltarief. Overigens gelden de dalprijzen en piekprijzen alleen voor elektriciteit. Neemt u gas af bij Vandebron dan geldt altijd hetzelfde tarief.

Klachten of contact met Vandebron

Wilt u rechtstreeks contact met Vandebron, dan kunt u hen bereiken op 0800 – 444 555

Review schrijven

Beoordelingen

7 beoordeling(en)
Beoordeling plaatsen
9.0 Onze klanten beoordeelden Vandebron. Er zijn 7 beoordelingen voor Vandebron. De gemiddelde beoordeling van dit artikel is een 9.0

Plaats een review

Verplichte velden zijn aangegeven met een *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Via Goedkoopsteenergieleverancier.org kan door over te stappen naar de goedkoopste energie tot € 600 per jaar worden bespaard.