Vastelastenbond

 

 

Over Vastelastenbond

vastelastenbond-klein

De Vastelastenbond is actief sinds energiemarkt werkt geliberaliseerd in 2004. De Vastelastenbond wordt onder energieleveranciers weergegeven, maar is zelf eigenlijk geen energieleverancier. In de energievergelijker worden ze wel dusdanig gepresenteerd, zodat u wel de aanbieding van hen kan vergelijken met die van andere energie aanbieders. De Vastelastenbond is een inkoopcollectief voor verschillende producten en diensten, waaronder energie, alles in 1 en verscheidene verzekeringen. De Vastelastenbond onderhandelt periodiek met energiemaatschappijen en dat resulteert vaak in scherpe actietarieven en of welkomstkortingen. De contracten die u via hen kunt afsluiten zijn divers en kunt u terugvinden in de energievergelijker

Energietarieven Vastelastenbond

Aangezien de Vastelastenbond als een energiecollectief opereert om op deze manier een scherpe prijs te krijgen voor consumenten kan het aanbod dat zij u kan doen sterk variëren. De Vastelastenbond onderhandelt vaak met meerdere energieleveranciers of meerdere energiecontracten. Zo kunt u via de Vastelastenbond een energiecontract afsluiten met verschillende looptijden: 1 jaar, 2 jaar of 3 jaar. Daarnaast is er een diversiteit in tarieven, kortingen en groene en grijze stroom. Met het zogenaamde PowerPlus pakket die klanten krijgen bij de Vastelastenbond in 2018 krijgt u ook wanneer het contract afloopt het scherpe energietarief als nieuwe klanten. U heeft bij de Vastelastenbond zodoende geen last van het “slaperstarief” welke in veel gevallen een stuk hoger is dan het oorspronkelijke tarief. Vergelijk wel altijd de energieprijzen van alle energieleveranciers in de energievergelijking, zodat u kunt controleren of u elders toch niet goedkoper uit bent.

Gebruikte energiebronnen bij Vastelastenbond

De Vastelastenbond wekt zelf geen energie op, maar profileert zich als grote belangenorganisatie. Op deze manier denken zijn betere prijzen te krijgen bij de energieleveranciers. Hierdoor kan ook niet precies worden aangegeven welke energiebronnen zijn gebruikt, dat hangt af van de overeenkomst welke zij hebben gesloten met de betreffende energieleverancier. Wel biedt de Vastelastenbond een grote keuzevrijheid, waardoor u kunt kiezen uit groene stroom, grijze stroom en eventueel zelfs CO2 gecompenseerd gas. De keuze is bij de Vastelastenbond dus grotendeels aan u!

Profiteren van dag- en nachttarieven bij Vastelastenbond

De Vastelastenbond volgt de regels van de netbeheerders voor het laag- en hoogtarief. De daltarieven gelden van 21.00 uur en 07.00 uur in Limburg en Noord-Brabant en in de rest van Nederland van 23.00 tot 07.00. Verder geldt het goedkopere stroomtarief ook tijdens het weekend en feestdagen. Om gebruik te kunnen maken van de dubbele tarieven dient u te beschikken over slimme of dubbele meter. Overigens geldt bij het piektarief vaak wel een iets hogere prijs in vergelijking me het enkeltarief.

Klachten of contact met Vastelastenbond

Wilt u rechtstreeks contact met Vastelastenbond, dan kunt u hen bereiken op 020 – 53 176 70.

Vastelastenbond vergelijken

 

  • Vastelastenbond levert zelf niet, maar wel een goede onderhandelaar. Door Mevr. De Amaral op 31-12-2018 09:43
  • Regelen vaak een goede prijs. Door Dhr. Van der Zon op 13-12-2018 17:34
4.3