Stroom vergelijken

 

 

Tarieven voor stroom vergelijken

Sinds de energiemarkt geprivatiseerd is, zijn er op de Nederlandse markt rond de 30 energieleveranciers actief. Deze hanteren allen hun eigen tarieven en voorwaarden. Het loont daarom de moeite om de tarieven voor gas en stroom te vergelijken én te kijken naar de voorwaarden en eventuele (welkomst)acties die juist in uw situatie gunstig uitpakken. Om dat zelf te doen, valt niet mee, maar gelukkig hebben we daar op onze website een handige tool voor. In enkele stappen kunt u de prijzen voor gas en stroom vergelijken én meteen overstappen naar de goedkoopste energieleverancier.

De energievergelijker

Om te beginnen vult u uw postcode in. Zo wordt bepaald om welke regio het gaat en welke tarieven daar gelden voor het beheer van het gas- en stroomnetwerk, dit is namelijk voor iedere regio anders. Daarna geeft u aan hoeveel elektriciteitsmeters u hebt. Bij twee meters kunt u eventueel kiezen voor een dag- en nachttarief. Dan geeft u aan uit hoeveel personen uw huishouden bestaat óf wat uw gemiddelde energieverbruik per jaar is. Tot slot klikt u uw huidige energieleverancier aan. Zo kan de energievergelijker eventuele boeteclausules meerekenen bij het gas en stroom vergelijken.

Filteren op voorwaarden

De energievergelijker toont een totaaloverzicht van energieleveranciers en de tarieven die gehanteerd worden. U kunt bij de filters bij het stroom vergelijken uw voorkeuren voor de voorwaarden aangeven: vaste of variabele tarieven, de looptijd van het contract en of u groene of grijze stroom wenst. U kunt vervolgens eenvoudig overstappen naar de energieleverancier van uw voorkeur en wellicht honderden euro’s besparen.

Stroomprijzen vergelijken